Tilbage til Protreptik som behandlingsform og ledelsesdisciplin

Bidragsyder

Medstifter af Resonanshuset

Lars Worning

Medstifter af Resonanshuset

Kandidat i filosofi og psykologi, Manu Vision kropsterapeut og uddannet i coaching og protreptik fra Copenhagen Coaching Center.

Download gratis uddrag


Protreptisk terapi: Angsten som det fælles tredje

Psykoterapeut Lars Worning beskriver, hvordan stærke følelsesmæssige udfordringer eller tilstande hos en klient kan stå i vejen for muligheden for at være objektivt undersøgende og for opnåelsen af en egentlig terapeutisk relation: Det, der fylder i samtalen, bliver de stærke følelser, i stedet for de forhold, der udløste følelserne. Her har han erfaret, at protreptiske samtaler kan være en anden vej til det væsentlige i et menneskes liv, som går udenom de konkrete situationer eller forhold, der kan være for svære eller smertefulde at tale om. Således kan filosofien, og særligt protreptikken, forene de daglige udfordringer med de eksistentielle dilemmaer og hele det hele menneske. Gennem en både rørende og tankevækkende beskrivelse af samtaler med en af sine klienter, Simon, viser forfatteren, hvordan de 6 protreptiske forholdemåder, eventualerne, hjælper ham med at skabe den rette opmærksomhed og stemning i den terapeutiske proces og dermed gør det muligt, gennem protreptisk samtale, at komme tættere på det, der er særligt betydningsfuldt i klientens liv. I et menneskes liv.

Lars Worning er medstifter af Resonanshuset og arbejder med sin viden om filosofi og psykologi med angst, og eksistentielle udfordringer med særligt fokus på angst i kreative processer.

Resonanshuset

I krydsfeltet mellem krop, psyke og eksistens leverer Resonanshuset løsninger og refleksioner på tidens udfordringer for individer og samfund. I det daglige samarbejder vi med kommuner, organisationer og fagbevægelsen om at løfte den mentale sundhedstilstand i hovedstadsregionen.

Modtag et eksklusivt uddrag af Angsten som det fælles tredje. Af Lars Worning fra vores kommende antologi Protreptik som behandlingsform og ledelsesdisciplin. Skriv dig op til vores nyhedsbrev nedenfor

Antologien udkommer i efteråret 2021

Tilmeld