Tilbage til Protreptik som behandlingsform og ledelsesdisciplin
Bidragsyder
Cecilia Maarlev, Freja Holm Pedersen og Michell Mailind formidler i dette bidrag udvalgte pointer fra en empirisk undersøgelse af protreptikkens funktion og effekt i praksis, som de gennemførte i forbindelse med udarbejdelsen af deres speciale på Copenhagen Business School.
Feltstudiet blev udført hos en social virksomhed, et bo- og dagbehandlingstilbud til unge og voksne, i København. Udover at vise, hvordan protreptikken har en gavnlig effekt på lysten til og virkningen af at reflektere over egen professionelle praksis, uafhængigt af konkrete opgaver og procedurer, peger de tre forfattere også på et forhold, som de benævner et protreptisk paradoks: At en øget bevidstgørelse over værdigrundlaget for egen praksis ikke nødvendigvis internaliseres automatisk i praksis i og med samme bevidstgørelse. Som en måde at belyse og diskutere dette paradoks, introducerer forfatterne Frankish, K. & J. Evans’ ide om en Dual Proces Theory, som skelner mellem spontan, intuitiv handling og bevidst, refleksiv handling, og de stiller spørgsmålet: hvorvidt og hvordan protreptikken kan bidrage ikke blot til en styrket bevidsthed om eget værdigrundlag, men også en mere intuitiv, værdibaseret handlekraft i arbejdet med sårbare og udsatte borgere.
Uddannet Cand.merc. i Erhvervsøkonomi og Psykologi fra Copenhagen Business School, 2019.
HR Development Consultant i NNE. Uddannet Cand.merc.(psyk.) fra CBS.
Uddannet Cand.merc. i Erhvervsøkonomi og Psykologi fra Copenhagen Business School i 2019.
Modtag et eksklusivt uddrag af Angsten som det fælles tredje. Af Lars Worning fra vores kommende antologi Protreptik som behandlingsform og ledelsesdisciplin. Skriv dig op til vores nyhedsbrev nedenfor
Antologien udkommer i efteråret 2021
Tilmeld